Image Image Image Image Image

Netwerktechniek

Advies in deĀ breedste zin van het woord

Uw netwerk wordt aangelegd om gebruikt te worden. Daarom denken wij, in tegenstelling tot veel netwerk bouwers, vanuit de gebruiker en niet direct vanuit de beheerder. Uw netwerk moet voor de gebruiker transparant zijn voor uw gebruikers en op de tweede plaats voor de beheerder. Het is belangrijk dat uw netwerk tegen een stootje kan en de toekomst kan trotseren. Tegenwoordig bellen we over ons netwerk, kijken we tv over ons netwerk, onstaat de behoefte voor narrowcasting en wie weet wat voor een datastromen in de toekomst nog meer over uw ip netwerk zullen stromen. Vaak kan een kleine ingreep bij aanleg van uw netwerk u behoeden voor kosten in de toekomst. Wij geven u een gepast advies en vragen u de hemd van het lijf over uw wensen en gedachtes.

Onze specialiteiten


 • Een Captive Portal is een ‘landingspage’ in uw eigen publieke wifi netwerk. Ieder apparaat wat verbinding maakt met uw publieke wifi netwerk krijgt alvorens verbinding te maken me het internet deze ‘landingpage’ te zien. U kunt hier uw producten onder de aandacht brengen of simpelweg, desgewenst met een token, internet aanbieden aan uw gasten.

  Een voorbeeld

  Uw heeft een restaurant en u wilt u gasten internet aanbieden. Indien u dat doet via een captive portal kunt u alvorens uw gasten het internet betreden bijvoorbeeld het menu van de dag onder de aandacht brengen. Of eventueel uw gehele menukaart. Het is zelfs mogelijk om uw gasten aan te bieden om eten of drinken te bestellen via deze pagina. Dit is geheel in te vullen naar uw eigen wensen. Deze functies zullen geen enkele wifi gebruiker ontgaan doordat elke wifi gebruiker deze pagina moet doorlopen. Indien u gasten alleen geintereseerd zijn in internet drukken zij simpelweg op de ‘maak verbinding met het internet’ knop.

  Een Captive portal wat u waarschijnlijk zelf wel kent is dat van de NS. Alvorens het internet te betreden wordt u daar op de hoogte gehouden van de actuele reisinformatie. Een hele sterke toepassing van een captive portal. Wij van Mooren Productief betruren dat de NS ons niet gevonden heeft in de zoektocht naar deze oplossing ;)

  De techniek

  De techniek die wij gebruiken rust op een volwaardige linux distributie welke door ons is geconfigureerd als captive portal. Ons captive portal systeem beschikt standaard over token beheer, peer2peer filter, firewall en mac adress logging. Doordat het gehele systeem door onszelf ontwikkeld is kan het aangepast worden naar uw wens. Mocht u hierover vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen! • Hier komt nog iets over infrastructuur


 • Hier komt wat over Narrowcasting